OVER ONS

Eind jaren ’60 kent ons dorp twee toneelverenigingen. Allereerst was dat Oefening Baart Kunst (OBK), stamt uit 1896 en heeft een katholieke achtergrond. Tot na de Tweede Wereldoorlog waren er alleen mannelijke spelers want gemengd spelen was voor katholieken destijds uit den boze. Na de Tweede Wereldoorlog veranderde dit en sloten ook meer dames zich aan.

De andere vereniging was Tot Ons Genoegen (TOG), een christelijke vereniging opgericht in 1947.

Begin jaren 70 was de noodzaak tot het fuseren van beide verenigingen hoog. De ene vereniging had geld, maar geen leden. De andere had wel leden, maar geen geld.

1 en 1 is 2 en de fusie werd een feit in 1972 onder de naam ‘De Rommelpot’.

Een rommelpot, ook wel foekepot genoemd, is een zelfgemaakt muziekinstrument waarmee vroeger kinderen op Vastenavond rondtrokken. Het element ‘vermaak’ zit er in en het trekken van aandacht. En dat laatste is precies wat de vereniging wil; aandacht trekken van een zo groot mogelijk publiek en hen vermaak bieden.

We spelen (indien mogelijk) in het voorjaar en in het najaar een toneelstuk en we zijn jaarlijks te vinden tijdens het Bruegheliaans Festijn.

We repeteren elke dinsdagavond in de oude basisschool De Marke in onze zogenoemde residentie "Off Stage" aan de Markeweg 2 in Losser.

Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom.

Heb je zin om een keer de sfeer te proeven? Kom dan gerust een keer kijken.

De toneelstukken zijn leuk, maar de repetitieavonden zijn vaak hilarisch.

Neem aub even contact op voor je komt, dan zetten we de koffie voor je klaar.